Uhićen srpski tajkun Miroslav Mišković

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srbijanska kriminalistička policija uhitila je u srijedu ujutro vlasnika "Delta holdinga" i jednog od najbogatijih Srba Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i još nekoliko osoba koje se dovode u svezu s poslovima privatizacije poduzeća za ceste, izvijestila je Radio televizija Srbije (RTS).

Miroslav i Marko Mišković su prethodnih dana saslušavani u policiji i ministarstvu pravosuđa u svojstvu građana, a policija je u subotu spriječila Marka Miškovića da privatnim zrakoplovom napusti zemlju i otputuje u London, te mu oduzela putovnicu. Miroslava Miškovića policija je posljednji put saslušala u ponedjeljak.

Osim Miškovića, kako izvješćuje RTS, uhićeni su i Milo Đurašković, vlasnik "Nibens grupe", "Šer korporacije" i Preduzeća za puteve Niš (PZP), bivši ravnatelji PZP-a Milutin Gašević i Zoran Mihailović, ravnatelj "Šer korporacije" Risto Ristić, predsjednika skupštine dioničara PZP-a Niš Dejan Jevtić i još nekoliko osoba koje se dovode u svezu s milijunskim zloporabama.

Miroslav Mišković vlasnik je Delta holdinga, poslovnog sustava koji je do prošle godine zapošljavao 25.000 ljudi i ostvarivao tri milijarde eura ukupnog prihoda, a danas ima 7.700 zaposlenih i jedna je od pet najvećih tvrtki u Srbiji.

Mišković je svoj poslovni imperij i veliko bogatstvo počeo stjecati koristeći povlašten položaj koji je imao zahvaljujući vezama s režimom Slobodana Miloševića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter