Uhićen razbojnik koji je u pljačkama prijetio nožem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za pet razbojstava od čega je jedno ostalo tek na pokušaju pulska policija je osumnjičila 35-godišnjaka iz Banjola koji je nakon kriminalističkog istraživanja u petak u 2 sata predan u pritvorsku jedinicu PU istarske, a jučer mu je na zahtjev državnog odvjetništva sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio zadržavanje u istražnom zatvoru.

Muškarca se sumnjiči da je od 10. do 30. srpnja, iz trgovina na području Pule, uz prijetnju nožem od djelatnica otuđivao novac i cigarete čime je pravne osobe oštetio za više tisuća kuna.

Prvo razbojstvo počinio je 10. srpnja navečer kada je maskiran ušao u trgovinu u Zagrebačkoj ulici i uz prijetnju nožem, od 52-godišnje djelatnice ukrao novac i cigarete. U

pohod je 35-godišnjak krenuo ponovno 25. srpnja popodne. Maskiran i uz prijetnju nožem ušao je u trgovinu u Ulici Bruna Kosa te od 46-godišnje djelatnice oteo novac i cigarete. Već idućeg dana otišao je do Gajeve ulice gdje je ušetao u tamošnju trgovinu i na isti način od 20-godišnje djelatnice uzeo novac.

Nakon dva dana mirovanja 35-godišnjak ponovno odlazi u akciju i to u trgovinu u Zagrebačkoj ulici koju je već opljačkao 10. srpnja. Tako 29. srpnja maskirani muškarac prijeteći nožem ponovno od 52-godišnje djelatnice odnosi novac i cigarete.

Već idućeg dana navečer Banjolac pokušava opljačkati trgovinu u Schalierovoj ulici. Uz prijetnju alata nalik na škare zatražio je novac od 45-godišnje djelatnice koja je u tom trenutku u ruci držala nož te ga usmjerila prema njemu. Razbojnik je alatom koji je držao u ruci zamahnuo prema trgovkinji, ali je odustao od pljačke i pobjegao.

Serija pljački zadala je muke pulskim policajcima, ali su ih intenzivnim radom na koncu ipak uspješno riješili uhitivši muškarca koji je otprije poznat po kaznenim djelima imovinskog karaktera.

U svih pet slučajeva 35-godišnjak je u pljačke odlazio ne baš posebno dobro maskiran što je policiji olakšalo njegovo prepoznavanje odnosno identificiranje. Za prikrivanje lica koristio je maramu ili bi pak na glavu stavio nekakvu kapu ili šešir. (Marica KOŠTA)   


Podijeli: Facebook Twiter