Uhićen predsjednik palestinskog parlamenta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izraelska vojska uhitila je noću na ponedjeljak predsjednika Palestinskog parlamenta Aziza Dveika, člana pokreta Hamas, zbog nestanka trojice mladih Izraelaca nestalih u četvrtak navečer na okupiranoj Zapadnoj obali, objavila je vojska.

"Vojska se usredotočila na one koji su sudjelovali, koji su upleteni (u otmicu) ili imaju informacije o mjestu gdje se nalaze Gilad Shaar, Naftali Frenkel i Eyal Yifrah", objavio je u priopćenju vojni glasnogovornik Peter Lerner.

Noću na ponedjeljak uhićeno je 40 Palestinaca, čime se broj uhićenih zbog nestanka adolescenata od četvrtka navečer popeo na 150. Izrael je u nedjelju optužio Hamas za otmicu izraelskih tinejdžera i upozorio da će to imati ozbiljne posljedice. Dvojica 16-godišnjaka i jedan 19-godišnjak nestali su na Zapadnoj obali, gdje su u jednom židovskom naselju pohađali vjersku školu. Odgovornost za otmicu još nitko nije preuzeo.

Glasnogovornik Hamasa u pojasu Gaze Sami Abu Zuhri optužbu nije jasno ni opovrgnuo niti potvrdio da je Hamas upleten. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter