Uhićen policajac zbog fotki Vidoševićeve vile

Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)
Ilustracija (D. MEMEDOVIĆ)

Policajac koji je tijekom pretrage vile Nadana Vidoševića mobitelom snimio unutrašnjost i fotografije dostavio Jutarnjem listu suspendiran je s dužnosti, a nakon uhićenja je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija ne navodeći ime dnevnika u kojem su fotografije objavljene.

U priopćenju objavljenom na službenim intrenetskim stranicama navodi se da je policijski službenik osumnjičen za kazneno djelo zloporabe položaja ili ovlasti.

"Provedenim kriminalističkim istraživanje je utvrđena sumnja da je osumnjičeni policijski službenik 13. studenoga 2013. iskoristio svoj položaj službene osobe koja sudjeluje u poduzimanju dokazne radnje pretrage doma i drugih prostorija, a koja se poduzimala u sklopu provođenja kriminalističkog istraživanja nad osumnjičenom osobom. U skladu s prethodnim dogovorom s novinarkom jednog dnevnog lista, osumnjičeni policijski službenik je prilikom pretrage doma osumnjičenika, mobitelom kojeg koristi načinio nekoliko fotografija predmeta koji su bili od interesa za dokaznu radnju pretrage. Tog istoga dana snimljene fotografije ustupio je novinarki zbog objave u dnevnim novinama", navodi se u priopćenju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policajac je predan pritvorskom nadzorniku, a policija je državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog zloporabe položaja ili ovlasti. Istovremeno glavni ravantelj policije udaljio ga je iz službe zbog teže povrede službene dužnosti. U policiji podsjećaju da fotografije koje je osumnjičeni policajac ustupio novinarki "nisu nastale provođenjem službenih radnji". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter