Uhićen osumnjičeni za ubojstvo britanske obitelji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuska policija uhitila je u utorak 48-godišnjeg muškarca za kojeg se vjeruje da je motorist uočen u blizini mjesta likvidacije britanske obitelji iračkog podrijetla u rujnu 2012., priopćio je tužitelj.

Muškarac je uhićen na temelju izjave svjedoka i crteža-robota nepoznatog muškarca na motoru, objavljenog javnosti u studenome, kazao je tužitelj Eric Maillaud. Kako javlja televizija France 3, uhićeni muškarac je iz područja u kojem su se desila ubojstva, a do sada je bio nepoznat policiji.

Saad al-Hilli, britanski inženjer iračkog podrijetla, njegova supruga i punica pronađeni su ustrijeljeni u BMW-u na zabačenoj planinskoj cesti u blizini sela Chevaline, u francuskoj planinskoj regiji Rhone-Alpes. U blizini ubijene obitelji pronađeno je još jedno tijelo, motociklista Sylvaina Molliera, koji je vjerojatno ubijen jer je vidio napad. Svi su ubijeni iz poluautomatskog pištolja, u pravom egzekucijskom stilu.

Dvije kćerke su preživjele napad, usprkos pokušaju ubojice da, nakon što je ostao bez metaka, zatuče sedmogodišnju Zainab. Četverogodišnja Zeena je pronađena na stražnjem sjedalu, skrivena iza nogu i suknje njezine majke.

Al-Hillisov brat Zaid, koji se s bratom sporio oko nasljedstva, uhićen je prošle godine u Velikoj Britaniji pod sumnjom da je dogovorio ubojstvo, ali je pušten u siječnju bez podizanja optužnog prijedloga.

Svjedoci koji su prvi otkrili obitelj su posvjedočili da su u blizini mjesta ubojstva vidjeli motociklista. Maillaud je tada kazao da "im ništa ne ukazuje na činjenicu da je motorist počinitelj ubojstva". (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter