Uhicen osumnjiceni za napad na lezbijski par

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacka policija uhitila je 26-godišnjeg mladica za kojega sumnja da stoji iza homofobnog napada na dvije lezbijke 22. lipnja rano ujutro na zagrebackoj Trešnjevci.

Autolimara I. C. policija sumnjici da je lezbijski par napao motiviran mržnjom zbog njihove seksualne orjentacije.Tereti ga se da je prije dva tjedna u 5.45 sati na Tomislavovu trgu pogrdnim rijecima vrijedao 30-godišnju hrvatsku državljanku i 28-godišnju državljanku Velike Britanije, nakon cega je za njima ušao u autobus te izašao na Trešnjevackom trgu, gdje ih je ponovno vrijedao, a zatim i fizicki napao te ih udario više puta.

Starija djevojka naknadno je zatražila lijecnicku pomoc u Klinici za traumatologiju i KBC-u Sestara milosrdnica, gdje je utvrdeno da je lakše ozlijedena. U policiji kažu da je britanska državljanka otputovala i da u Hrvatskoj nije tražila lijecnicku pomoc.

Iz Zagreb Pridea izvijestili su cetiri dana nakon napada da je jednoj djevojci slomljena vilica te da ima rasjecenu usnicu i potres mozga, a druga modrice po licu. Zbog toga su protiv nepoznatog pocinitelja podnijeli kaznenu prijavu zbog nasilnickog ponašanja i nanošenja teških ozljeda u vezi sa zlocinom iz mržnje.

Kriminalisticka istraga nad osumnjicenim 26-godišnjakom, koji je uhicen uz pomoc gradana, završena je jucer, nakon cega je predan pritvorskom nadzorniku. Tereti ga se za kazneno djelo nasilnickog ponašanja u vezi sa zlocinom iz mržnje. Policiji od prije nije bio poznat po nasilju, ali jest po imovinskim deliktima.

Zlocini iz mržnje protiv LGBT osoba moraju prestati i moraju se suzbiti svim zakonskim sredstvima te uz najstrožu javnu osudu, reagirali su nakon napada iz Zagreb Pridea i pozvali gradane da im pomognu otkriti nasilnika.


Podijeli: Facebook Twiter