Uhićen Oscar Pistorius zbog ubojstva djevojke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otac južnoafričkog atletičara Oscara Pistoriusa potvrdio je da mu je sin uhićen u četvrtak ujutro nakon što je ustrijelio zaručnicu u svom domu u Pretoriji misleći da se radi o provalniku.

Pistorius bi se u četvrtak tijekom dana trebao pojaviti pred sucem u glavnom južnoafričkom gradu.

Njegov je otac rekao da još nije razgovarao s njim. "Nemamo previše informacija u ovoj fazi, nisam ga vidio i on je u policiji, a cijeli je slučaj sada u rukama vlasti. Naravno, mi smo šokirani", kazao je Henke Pistorius. "Jedina osoba koja nam može reći što se zapravo dogodilo je Oscar", dodao je.

Prema policijskom glasnogovorniku, incident se dogodio oko 4 sata ujutro u četvrtak u Pistoriusovoj rezidenciji koja ima jake mjere osiguranja. Žrtva Reeva Steenkamp, tridesetogodišnji top-model, pogođena je s četiri metka nakon čega je preminula na licu mjesta, kazao je glasnogovornik policije.

Najpoznatiji svjetski sportaš s tjelesnim hendikepom Pistorius (26) postao je prvi sportaš s amputacijom koji je nastupio na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu i to na 400 metara plasiravši se u polufinale, a na Paraolimpijskim igrama je ukupno osvojio šest zlatnih medalja. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter