Uhicen napadac na hrvatske navijace u Novom Sadu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novosadska policija uhitila je 20-godišnjaka iz Novog Sada zbog sumnje da je s još nekoliko osoba 25. i 26. sijecnja, za vrijeme održavanja europskog rukometnog prvenstva u Novome Sadu, zapalio automobile hrvatskih registracijskih oznaka u tome gradu, tijekom nereda u kojima su napadani hrvatski navijaci i njihova vozila, prenijela je u petak Radio televizija Vojvodine (RTV).

- Napadaci su preskocili zaštitnu ogradu od žice visoku nekoliko metara, polili automobile benzinom i zapalili ih. Pet minuta kasnije na parkiralištu hotela Sajam zapaljen je i auto sa šibenskim tablicama, objavio je RTV.

Policija je osumnjicenome odredila mjeru zadržavanja do 48 sati i bit ce, uz kaznenu prijavu, priveden na saslušanje istražnom sucu u Novom Sadu, navodi se u priopcenju MUP-a.

Vojvodanski mediji podsjecaju da je dva dana ranije u Veterniku, kod Novog Sada, došlo do napada na navijace hrvatske rukometne reprezentacije, u kojemu je više osoba ozlijedeno, a teže je ošteceno i više automobila s hrvatskim tablicama.


Podijeli: Facebook Twiter