Uhićen načelnik PU vukovarsko-srijemske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U akciji MUP-a i USKOK-a jutros je na području policijskih uprava (PU) vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske županije uhićeno 16 policijskih službenika te civila, a među njima su i načelnik PU vukovarsko-srijemske Blaž Topalović i njegov zamjenik Mato Kirchbauer, potvrđeno je na konferenciji za novinare koju je ispred sjedišta PU vukovarsko-srijemske u Vinkovcima održao glavni ravnatelj policije Vlado Dominić.

- Sve osobe su uhićene zbog koruptivnih kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti te davanja i primanja mita, naveo je Dominić.

Prema njegovim riječima, od ukupnog broja uhićenika devet je policijskih službenika, od kojih su dvojica s područja PU osječko-baranjske, a preostali s područja PU vukovarsko-srijemske.

- Uhićena su i dvojica visokopozicioniranih rukovoditelja u policiji, kazao je Dominić potvrdivši da je riječ o načelniku vukovarsko-srijemske policije Blažu Topaloviću i njegovom zamjeniku Mati Kirchbaueru.

Dominić je rekao i da će temeljem Zakona o policiji uhićeni policijski službenici biti udaljeni iz policije te će se protiv njih provesti stegovni postupak.

Uhićenja su plod višemjesečnog kriminalističkog istraživanja Ravnateljstva MUP-a i USKOK-a provedenih na području PU vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske, naveo je ravnatelj Vlado Dominić.

Također je kazao da će do izbora novog načelnika PU vukovarsko-srijemske dužnost vršitelja dužnosti načelnika te uprave obavljati Miroslav Puž iz MUP-a, koji je novinarima rekao da je jutros održao prvi radni kolegij sa suradnicima te da sigurnost građana na području PU vukovarsko-srijemske nije ugrožena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter