Uhićen mladić koji je prijetio Dačićevoj obitelji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srbijanska policija uhitila je 26-godišnjeg muškarca koji je prijetio ubojstvom obitelji premijera Ivice Dačića, izvijestila je u četvrtak Radiotelevizija Srbije (RTS).

U akciji koju su zajednički organizirale beogradska i čačanska policija Ivan S. (26) iz Čačka uhićen je u srijedu navečer nakon što je nazivao broj policijske centrale 192 i prijetio da će ubiti djecu premijera Ivice Dačića, a zaplijenjen mu je mobitel i 11 kartica te ga se tereti za kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti.

Srbijanski premijer Dačić izjavio je u srijedu da postoje prijetnje njegovoj obitelji te da se s prijetnjama suočavaju stalno i on i drugi državni dužnosnici, ali da on osobno ne obraća pažnju na to.

- Je li to ozbiljno, ja ne znam, nije na meni da brinem o tome. Jest da se brinem zbog obitelji, ali generalno nisam nikad obraćao pažnju na tako nešto i tako će biti i dalje, rekao je Dačić.

Prema dosadašnjim saznanjima, nakon prvog poziva policijskog broja 192, mladić je najmanje deset puta promijenio karticu u mobitelu da bi otežao potragu lociranjem telefona. Kako navodi list Blic, uhićeni Ivica S. već ima policijski dosje zbog nasilničkog ponašanja 

Savjetnik Ivice Dačića za nacionalnu sigurnost Ivica Tončev rekao je jučer za Blic da policija ozbiljno shvaća prijetnje premijeru, ali i prijetnje bilo kojem građaninu.

- U državi u kojoj je ubijen premijer posebna pozornost se posvećuje zaštiti i sigurnosti visokih dužnosnika. Uvjeren sam da će policija rasvijetliti ovaj slučaj do kraja, rekao je Tončev.

Ivica Dačić, koji je i ministar unutarnjih poslova, a to je bio i u prethodnoj vladi u koaliciji s Demokratskom strankom, prije dvije godine je prvi put priopćio da dobiva prijetnje. "To je rizik posla kojim se bavim", rekao je Dačić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter