Uhicen izvršni direktor Ine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni izvršni direktor Ine Bojan Milkovic uhicen je zbog sumnji da je u više navrata primio mito u vezi s poslovanjem Inine tvrtke kceri Crosco kojoj je bio direktor do lipnja 2009. godine. Osim njega, za primanje mita osumnjicen je voditelj projekta remonta svih platformi u Croscu Miroslav Pacak.

Kako je priopcio USKOK, sumnja se da su njih dvojica tražili i dobivali deset posto provizija od radova za remont naftnih platformi koje je Crosco izvodio kao izvodac ili podizvodac, a koje su ili kasnile ili na kojima je bez suglasnosti probijan planirani opseg radova.

Milkovic je uhicen u petak rano poslijepodne, kad je i pretražen njegov ured u Ini. Iz Ine su priopcili da je u njihovim prostorijama provedena «istražna radnja u sklopu kaznenog postupka protiv Bojana Milkovica» te da istraga «nije povezana uz poslovanje Ine ili njegovu poziciju glavnog izvršnog direktora Ine».

U USKOK-u su najavili da ce uskoro, u iducih nekoliko dana, priopciti javnosti što se zapravo dogada s Milkovicem. O spornim remontima vec se izvještavalo, pa su tako poznate i sumnje da je Crosco bilježio neopravdane gubitke na obnovama platformi Traident IV-A, Noble Carl Norberg Ocean King i Key Mannhattan. Navodno je rijec o gubicima koji se broje u desecima milijuna dolara.

U svom priopcenju Ina je napomenula i da ce u potpunosti suradivati s mjerodavnim organima i osigurati im sve potrebne informacije te je izrazila nadu da ce se istragom utvrditi da su optužbe protiv Milkovica neutemeljene.


Podijeli: Facebook Twiter