Uhićen dvojac odgovoran za niz drskih krađa

Ilustracija
Ilustracija

Policijski službenici pulske i porečke policije utvrdili su osnove sumnje da su 27-godišnjak iz Ližnjana i 26-godišnjak iz Pule počinili šest kaznenih djela teških krađa i jedno kazneno djelo računalne prijevare.

Mladiće se sumnjiči da su 23. srpnja u noćnim satima ušli kroz prozor u kuću za odmor u Ulici Sisplac u Puli. U kući je tada boravila državljanka Ukrajine, koja se probudila i počela vikati pa da su osumnjičeni pobjegli kroz prozor bez da su išta otuđili. Već nakon dvije noći mladići su se prebacili na porečko područje te su u mjestu Banki pokušali provaliti u kuću za odmor, no i u ovom slučaju su morali pobjeći jer ih je na djelu zatekao 41-godišnjak iz Kastva, koji je tamo boravio.

Nakon dva neuspjeha, 27-godišnjak i 26-godišnjak su se iste noći uputili prema mjestu Barat kod Višnjana, gdje su se ušuljali u dvije kuće za odmor. U kući u kojoj je boravilo četvero državljana Srbije, mladići su otuđili nekoliko fotoaparata, mobitele i novčanike s dokumentima, novcem i bankovnim karticama. S jednom od kartica su te iste noći, s bankomata u Marčani, podignuli više tisuća kuna, a ukupna materijalna šteta koju su nanijeli državljanina Srbije iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Iz druge kuće u mjestu Barat mladići su otuđili veću količinu nakita, odjeću, novac i bankovne kartice te su time oštetili 45-godišnjeg državljanina Srbije za više desetaka tisuća kuna.

Nakon tih provala, 27-godišnjak i 26-godišnjak su 10. kolovoza u Ližnjanu počinili i tešku krađu na drzak način. Naime, tijekom noći su ušli kroz otvorena balkonska vrata te su iz kuće za odmor otuđili fotoaparate, mobitele i novčanike s dokumentima, novcem i bankovnim karticama. Time su troje državljana Francuske oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su utvrdili da su dvojica mladića jednu tešku krađu počinili još 23. svibnja. Tada su provalili u kuću za odmor u Vižinadi te su 70-godišnjem državljaninu Velike Britanije otuđili više tisuća kuna i bankovne kratice.

Policijski službenici obavili su pretragu domova u Ližnjanu i Puli, koje mladići koriste te su pronašli više predmeta koji potječu od počinjenih kaznenih djela.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 27-godišnjak i 26-godišnjak su privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (Portal GI)


Podijeli: Facebook Twiter