Uhićen bjelovarski kirurg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Liječnik Davorin Diklić iz bjelovarske Opće bolnice osumnjičen je za više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi te uhićen, a sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Pedesetsedmogodišnjem bjelovarskom liječniku, nekadašnjem vršitelju dužnosti ravnatelja bjelovarske Opće bolnice i bivšem šefu kirurgije, istražni zatvor određen je zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, doznaje se iz Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru.

Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je 57-godišnji liječnik zaposlen u Općoj bolnici Bjelovar u duljem vremenskom razdoblju počinio više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. Naime, postoji osnovana sumnja da je zbog njegovih pogrešaka u liječenju nekoliko pacijenata došlo do teškog narušavanja njihova zdravlja dok je u odnosu na više pacijenata nastupila smrtna posljedica, izjavila je za HRT županijska državna odvjetnica Ksenija Pavić.

Kako doznajemo, Diklić u posljednje vrijeme nije radio kao liječnik u Bjelovaru, već se spremao karijeru nastaviti u jednoj od zagrebačkih klinika. Bjelovarska se bolnica u više navrata našla u medijima zbog problematičnih, prije svega kirurških zahvata. Neke od njih obavio je i sam Diklić.

I sam je javno priznao da je prije nekoliko godina jednom pacijentu tijekom operacije u abdomenu zaboravio iglu. Pravdao se da je u pitanju nenamjerna pogreška. Taj pacijent je na kraju od bolnice ipak dobio pozamašnu odštetu jer je nakon 14 operacija ostao bez noge. (A. R. K./NL/Hina)


Podijeli: Facebook Twiter