Uhićen Azerbajdžanac zbog ubojstva u Moskvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osumnjičenik za ubojstvo mladog Rusa koje je izazvalo nemire protiv imigranata u Moskvi, muškarac podrijetlom iz Azerbajdžana, uhićen je i prebačen helikopterom u glavni grad na ispitivanje, objavila je u utorak policija.

"Orhan Zejnalov, osumnjičen za ubojstvo Egora Ščerbakova, uhićen je u Kolomni", gradiću 100 km jugoistočno od Moskve, objavila je policija a prenosi agencija Interfax.

Ranije tijekom dana, policija je objavila da je identificirala navodnog ubojicu kao "Orhana Zejnalova, državljanina Azerbajdžana". "Muškarac od 30 godina živi u Rusiji već 10 godina. Nema stalnog zaposlenja i radi kao ilegalni taksist", kazao je glasnogovornik ruskog istražnog odbora Vladimir Markin u priopćenju. "Znamo da je nasilan, agresivan i da puno pije", nastavio je on.

Mladi Egor Ščerbakov (25) izboden je u četvrtak u Birjulevu, na jugu Moskve, pred očima djevojke. Ubojica je uspio pobjeći. Prizori iz nadzorne kamere emitirani su na televiziji koja je prikazala muškarca podrijetlom s Kavkaza.

To je ubojstvo izazvalo u nedjelju navečer žestoke sukobe protiv imigranata u Birjuljevu nakon kojih je 380 osoba privedeno. Pomoćnik šefa moskovske policije Oleg Baranov kazao je u utorak u govoru pred općinskim zastupnicima da će se taj zločin "razriješiti u najkraćem roku", javlja agencija Interfax. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter