Uhicen Australac koji je tinejdžerki oko vrata stavio bombu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americki FBI u utorak je izvijestio da je Australac Paul Doug Peters, koji je pocetkom mjeseca napao tinejdžerku u Sydneyu vezavši joj lažnu bombu oko vrata, uhicen u ponedjeljak u blizini americkog grada Louisvillea.

Peters je 3. kolovoza napao Madeleine Pulver (18) u njezinu domu. Policiji je trebalo deset sati da s njezina vrata ukloni napravu za koju je kasnije utvrdeno da je bezopasna. Djevojka je bila sama u kuci kada je upao napadac i oko vrata joj vezao napravu koja je podsjecala na bombu.

Peters je uhicen u akciji u kojoj su sudjelovali australska policija i FBI. U priopcenju FBI-ja se navodi da je Peters uhicen u kuci bivše supruge nedaleko od mjesta La Grange u Kentuckyju, blizu Louisvillea.

Australska policija objavila je da je kontaktirala FBI nakon što su njezini pripadnici identificirali osobu za koju su vjerovali da je osumnjicenik, a Australiju je zrakoplovom za SAD napustio 8. kolovoza.

Australske vlasti izvijestile su da ce od SAD-a tražiti Petersonovo izrucenje. Iz FBI-ja su objavili da bi ekstradicijski proces mogao trajati oko dva mjeseca.


Podijeli: Facebook Twiter