Uhicen Australac koji je držao kcer kao taokinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Australska je policija u utorak uhitila muškarca koji je prijetio bombom i gotovo 12 sati svoju kcer držao kao taokinju, objavili su mediji.

S ruksakom u kojem je, tvrdio je, bomba, taj je 52-godišnjak ušao u odvjetnicki ured blizu sydneyskoga obiteljskog suda i tražio jednog odvjetnika. Kad ga nije našao, pocela je talacka kriza, a kao taokinju je držao vlastitu 10-godišnju kcer.

Trebao je u utorak biti na sudu u procesu odlucivanja o skrbništvu nad djetetom. "On je danas trebao ici na sud, ali nije našao tu osobu i mislim da je jednostavno puknuo", rekla je Betty Hor, službenica koja je bila sama u uredu.



Tada je rekao da mu je u ruskaku bomba i zatvorio se zajedno s kceri u ured, javio je Reuters. Nakratko se pojavio na prozoru bez majice i s odvjetnickom perikom na glavi.

Policija je blokirala podrucje sydneyskoga predgrada Parramatte, ali pregovori, za koje se mislilo da bi se mogli protegnuti do duboko u noc, propali su.

"Pregovori su prekinuti i došli smo do trenutka kad smo nešto morali poduzeti", rekao je pomocnik šefa policije Denis Clifford.

Otmicar je uhicen, a djevojcica je odvedena u vozilo hitne pomoci koje je s vatrogasnim vozilom cekalo ispred zgrade suda, priopcila je policija.

Pirotehnicari još pregledavaju ruksak. "Djelovali smo na temelju pretpostavke da je u ruksaku eksplozivna naprava", reka je Clifford. "Djevojcica je veoma uznemirena i u šoku, što je shvatljivo, ali nije ozlijedena", dodao je.


Podijeli: Facebook Twiter