Uhapsio bih pola predsjednickih kandidata!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Kada me pitaju kako bih riješio korupciju, odgovaram da bih za pocetak uhapsio pola predsjednickih kandidata s bližom i daljnjom rodbinom, njihovim pajdašima i kumovima. Ovo nije država za malog covjeka, penzionera, seljaka, obrtnika, zanatliju, poslodavca. Ovo je država samo za tajkune i bandu lopovsku koja potkrada državu. Na djelu je najprizemniji pokušaj preuzimanja institucija koje tajkuni žele podrediti sebi, oni misle da je bolje da propadne država nego njihova carstva. Oni imaju svoje kandidate i to ne jednog nego nekoliko njih", izjavio je Damir Kajin u subotu na predizbornom skupu na trgu Portarata u Puli gdje su se prikupljali potpisi za njegovu predsjednicku kandidaturu, a gradanima, ponajviše gladnim penzionerima, dijelile porcije kupusa i kobasica.

Kritizirajuci vladajuce, Kajin se ponajviše obrušio na bivšeg premijera za kojeg je kazao da je postavio svoje ljude koji su se na hrvatskoj privatizaciji obogatili kao Rockeffeleri.

- Krivac je Sanader kojeg je davno trebalo usidriti u vodama oko Golog otoka! Jadranka Kosor je samo posljedica jedne propale Sanaderove politike i ni deset Škegrova joj ne mogu pomoci. U ovim smo se godina ponašali kao pijani milijarderi, bacili smo preko dva milijarde kuna udžbenika, a s tim smo novcima mogli napraviti citav Ipsilon i bolnice koje nama u Istri toliko trebaju. U godinu dana izgradili smo šest dvorana koje državu koštaju šest milijardi kuna, a što je izvan pameti. Imamo 500 tisuca branitelja i 65 tisuca invalida, a usudujem se reci da je pola njih lažnih, dodao je.

Veli da je zemlja gotovo dotakla dno, a najteži period nas tek ceka u prvoj polovici iduce godine.

- Vec smo izgubili 80 tisuca radnih mjesta, a 45 tisuca samo u industriji. Imamo preko 12 milijardi eura vanjskog duga. Svi lokalni proracuni za sljedecu godinu bit ce smanjeni za 10 do 20 posto, a jedino država želi zadržati proracun na sadašnjem nivou. Sva brodogradilišta izuzev Uljanika su propala i zato porucujem dalje šape od Uljanika, svi trebamo stati iza radnika i poslovodstva pulskog brodogradilišta, izjavio je Kajin.

Govoreci o odnosima sa Slovenijom kazao je da nikada nije rekao ni jednu ružnu rijec o Slovencima koji se, veli, "bore za naše jer znaju da svoje nece izgubiti, a da tude mogu dobiti".

- No, naš problem što nismo ušli u Europsku uniju nije sporazum sa Slovenijom, vec kriminal i koketiranja s ustaštvom koji vladaju Hrvatskom. Zbog toga je potrebno istrijanizirati Hrvatsku vrijednostima antifašizma i suživota, veli Kajin.

Kao jedan od svojih ciljeva istaknuo je radikalnu decentralizaciju bez koje jedino Zagreb profitira, a svi ostali krajevi ukljucujuci Istru propadaju. Istice da u izbore ulazi i kako bi dodatno afirmirao Istru.

- Nemamo ni jednog ministra, državnog tajnika, direktora državnih poduzeca ili generala iz Istre, ali, eto imamo jednog Istrijana koji ide u izbore za predsjednika, kazao je Kajin. Za razliku od onih koji su spremni potrošiti i više od 20 milijuna kuna, Kajin je rekao da ce kampanju voditi skromno i to u svom trošku te pomocu donacija prijatelja i volontera te da proracunska sredstva nece dirati.

Župan Ivan Jakovcic u potpunosti podržava Kajina iako ne skriva da su šanse za ulazak u drugi krug male.

- Po prvi puta imamo svog predsjednickog kandidata koji može najbolje predstaviti vrijednosti koje je iznjedrila Istra u zadnjih dva desetljeca. Kajin je simbol hrvatskog parlamentarizma, covjek bez dlake na jeziku koji kaže što misli. Svjesni smo da nece biti lako uci u drugi krug, a ako ne uspijemo podržat cemo one koji imaju slicne vrijednosti našima, kazao je Jakovcic.


Podijeli: Facebook Twiter