Ugradnja autoplina isplati se nakon 2,5 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon poskupljenja autoplina na 5,30 kuna po litri javilo se nekoliko citatelja - vozaca koji koriste ovo gorivo, kao i instalaterskih radionica za autoplin, koji demantiraju racunicu (ne)isplativosti ugradnje autoplina.

Prema toj racunici Udruge za ukapljeni naftni plin (UNP), koja okuplja korisnike autoplina, radionice i punionice, onome tko je ugradio autoplin u prosincu 2008. montaža se isplatila u roku dvije godine, dok ce vozac koji se za autoplin opredijeli ovaj mjesec povrat novca kroz jeftinije gorivo dobiti tek kroz iducih pet godina.

Ta racunica, tvrde neki vozaci, kao i instalateri kojima je znacajno smanjen posao, nije tocna. Ako prosjecni automobil godišnje prijede 15 tisuca kilometara, to znaci, demantiraju Udrugu za UNP, da je vozac na povrat uloženog 2008. mogao racunati kroz 2,6 godina, a sada za 2,5 godina. Kako napominju, danas se cak i više isplati ugraditi plin nego tada jer je razlika u cijeni benzina i autoplina cak i veca nego prije tocno dvije godine, a ugradnja jeftinija.

"Osobno, ugradio sam plin u novi auto jer sam izracunao da na moju godišnju kilometražu vracam investiciju u dvije godine te da ce mi razlika u cijeni do kraja kredita na auto, u trajanju od sedam godina, vratiti kompletnu kamatu na kredit. Ta racunica i danas drži vodu", zakljucuje jedan naš citatelj.


Podijeli: Facebook Twiter