Ugovori o isplati 14 novih stipendija


Svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju između Grada Vodnjana te učenika i studenata koji su stekli uvjete za stipendiranje u školskoj, odnosno akademskoj godini 2017./2018. održano je danas u komunalnoj palači. Vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović čestitao je svima na dosadašnjim rezultatima i radu koji ulažu u učenje i zalaganje u svojim školskim i akademskim sredinama te im poručio da su oni ponos svojih roditelja i Grada.

Za ovu školsku/akademsku godinu odobreno je 14 novih stipendija, devet studentskih i pet učeničkih stipendija, pa Grad trenutno isplaćuje sveukupno 44 stipendija. Studentske stipendije iznose 800 kuna, a za one stipendiste čiji je prosjek ocjena iznad 4,5 u protekloj godini, stipendija iznosi 1.000 kuna. Učeničke stipendije iznose 600 kuna.

Pravo na stipendiju ostvarili su studenti Lara Celija, Nensi Dobranović, Kristina Brana, Samanta Tomičić, Roni Matošić, Kevin Babin, Debora Smoljan, Ivor Borovečki i Ermanno Moscarda, te srednjoškolci Valentina Vitasović, Lara Radolović, Leonardo Piccinelli, Lorenzo Privrat i Andrija Žufić.

Stipendije se odobravaju do kraja školovanja (učeničkog ili studentskog, ovisno o vrsti ugovora) uz obvezu redovnog dostavljanja potvrde o upisu u narednu godinu do 31. listopada tekuće godine. Korisnici stipendije imaju pravo na isplatu za vrijeme trajanja obrazovnog programa, a to podrazumijeva za ukupno deset mjeseci, od rujna do lipnja. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter