Ugostiteljski objekt Girotondo vraćen Vodnjanu

Girotondo ponovno u posjedu Grada Vodnjana (M. ANGELINI)
Girotondo ponovno u posjedu Grada Vodnjana (M. ANGELINI)

S vrata ugostiteljskog objekta Girotondo uz vodnjanski Dom mladih uklonjen je pečat Porezne uprave Ministarstva financija koji je bio postavljen lani u kolovozu. Naime, kako smo saznali u Gradu Vodnjanu, tvrtka Girotondo koja je vlasnik istoimenog bistroa-pizzerije, 19. siječnja je predala taj gradski prostor u posjed Gradu.

- S tim datumom Girotondu su prestale teći sve obaveze za zakupninu prostora, kao i za komunalnu naknadu i odvoz otpada, rekao je pročelnik vodnjanskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ezio Pinzan.

Zbog toga je Grad obustavio i sudski postupak ovrhe zbog preuzimanja prostora u posjed, a s Linom Giacomettijem, koji je na čelu tvrtke Girotondo, Grad je potpisao sporazum o obustavljanju postupka protiv njega.

- Istog dana došli su i predstavnici Porezne uprave, koji su otpečatili objekt, a prema našim informacijama, Giacometti je i s njima u pregovorima oko plaćanja duga, rekao je Pinzan.  

Inventar koji je još uvijek ostao u Girotondu u vlasništvu je istoimene tvrtke, a nakon procjene ulaganja u prostor, za što je Grad Vodnjan angažirao sudskog vještaka građevinske struke, Grad će obračunati ukupni iznos duga koji treba platiti, kaže Pinzan.

- Očekujemo da će iznos ukupnog duga biti utvrđen tijekom sljedećeg tjedna. Prostor je u dobrom stanju i može vrlo brzo biti stavljen u funkciju. Cilj nam je da ne stoji dugo neiskorišten i kad riješimo sve formalnosti, dat ćemo ga opet u zakup putem javnog natječaja i očekujemo da će i to biti vrlo brzo. (P. LUKEŽ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter