Ugostitelji u "marici"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ugostiteljima na umaškoj Novoj obali, kojima su prošli tjedan uklonjene bespravne terase do žute crte, jutros je Grad poceo demontirati nadstrešnice, iz istog razloga - ilegalno zauzimanje javnih površina. Nije bilo vecih ekscesa, ali akcija ipak nije tekla glatko.

Ugostitelji se naime nisu htjeli predati do zadnjeg trena - policija je morala nekoliko njih strpati u "maricu" i privesti ih zbog pružanja pasivnog otpora, a radilo se o, kako su se predstavili, radnicima pecenjare Ruben Husa Salkica, koja je jucer bila prva na udaru.

Po rješenjima koje je izdao Grad, sutra je na redu ilegalna nadstrešnica pizzerije San Valentino u vlasništvu Valentina Gjinija, koja se nalazi odmah do Rubena, a 31. kolovoza ona iznad terase ugostiteljskog objekta Sara, u vlasništvu Salkica. Do prisilnog demontiranja tih fiksnih konstrukcija došlo je jer vlasnici, premda upozoreni, nisu to sami ucinili u zadanom roku.

- Na javnim površinama dozvoljeno je postavljati pokretne stvari, dakle tende i suncobrane, kao što su dosad imali, a ne metalne konstrukcije pokrivene panel-plocama. Kad su ih u lipnju poceli postavljati bez odobrenja Grada, upozorili smo ih da to ne cine i sastavili zapisnik. Medutim, redari nemaju mogucnost fizicki ih zaustaviti. Jedino što možemo jest provesti zakonsku proceduru, što je gradska uprava i ucinila. Dobili su pisana rješenja na vrijeme, s rokom za uklanjanje. Metalne konstrukcije postavljene su preko žute crte, koja oznacava cetiri i pol metra širine na javnoj površini, koliko im je dozvoljeno, objasnio je komunalni redar Claudio Grassi, koji je zajedno s kolegom Elvisom Legovicem nadgledao provodenje akcije.


Podijeli: Facebook Twiter