Ugodno druženje sa šapicama u Circolu


Udruga za zaštitu životinja Ruka šapi iz Pule u suradnji s Circolom, organizirala je u subotu ugodno druženje pod nazivom "Sa šapicama u Circolo". U Circolu su se tako u večernjim satima okupili ljubitelji životinja zajedno sa svojim ljubimcima.

Volonteri udruge upoznali su goste sa svojim djelovanjem i načinom rada te pojedinim štićenicima koji su veselo dočekivali goste. Na druženju se moglo udomiti nekog od pasa o kojima udruga skrbi, a na štandu kupiti majica ili torba udruge, donijeti donacija u hrani ili ubaciti koju kunu u kasicu.

Udruga Ruka šapi nema svoj azil te su sve životinje smještene po privremenim domovima, trenutno skrbi o 50-ak životinja, a u 4,5 godina djelovanja udomili su više od 650 životinja te sterilizirali i kastrirali više od 300. Udruga je također pozvala sve ljude dobre volje koji imaju želju da pomognu napuštenim životinjama, da podrže sterilizacije i kastracije životinja te da svakako prijavljuju zlostavljanje životinja, a sve s ciljem osvještavanja ljudi da bi se smanjio broj napuštenih i zlostavljanih životinja.

Uz volontere udruge na druženju je bio i tim Veterine Hajster koji prati udrugu od osnutka te nesebično pomaže napuštenim životinjama. Svakako valja pohvaliti i štićenike Centra za inkluziju i podršku zajednici Pula, koji nekoliko puta tjedno pomažu u šetnji pasa te svoje vrijeme već nekoliko mjeseci provode i s psima, na obostrano zadovoljstvo, a prisustvovali su i na druženju u Circolu te šetnji kroz grad.

Više o životinjama i udruzi može se saznati na www.ruka-sapi.hr, Facebook stranici Udruga Ruka šapi te na brojevima 091-1131-381 i 091-5048-630 ili [email protected]. Sve donacije mogu se uplatiti na žiro-račun udruge HR3524840081105307250. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter