Ugodna vecer s Morosinom i Žižovicem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cast da budu prvi gosti u novootvorenom Domu mladih u Kanfanaru pripala je u srijedu Liviju Morosinu i Budimiru Žižovicu. Glazbeno-poetska vecer protekla je u opuštenoj atmosferi i bila je, dakako, nadahnuta stihovima.

U gotovo ispunjenom domu Kanfanarci su pjesnika, dugogodišnjeg urednika i novinara Radija Pule Budimira Žižovica, te istarskog glazbenika Livija Morosina, porijeklom iz Kanfanara, tocnije naselja Maružini, za svoje izvedbe nagradili burnim i iskrenim aplauzima.

Žižovic je, osim citanjem svoje poezije iz zbirke "Marchi na biciklu", za publiku odabrao i niz pjesama poznatih pjesnika s prostora bivše države - od Enesa Kiševica, Zvonimira Goloba, Vaska Pope, Antuna Branka Šimica, Arsena Dedica do Izeta Sarajlica, iz njegove poznate zbirke "Pisma" iz 1974., a koji je 1978. gostovao u Kafanaru.

Žižovic je kazivao i neobjavljenu poeziju o Morosinu, koji je pak nakon procitanih stihova sve zacinio svojim najvecim hitovima, uglavnom etno žanra.

Na zahtjev publike svoj je nastup završio izvedbom skladbe "More dimboko, nebo visoko" s posljednjeg albuma "Glas Istre". Žižovic je naglasio da se upravo ovakvim vecerima, uz prijatelje, u dobrom društvu i atmosferi te dobrom rijeci, najbolje boriti protiv svega onog manje dobrog što nas svakodnevno okružuje.

Nacelnik Sandro Jurman je najavio da ce se ovakve veceri pod nazivom "Druženje u Kanfanaru" odvijati kontinuirano.

- Ovo je doprinos budenju društvenog života u Kanfanaru i vjerujemo da ce kroz razlicite programe veliki broj gradana pronaci svoje interese, a da ce Kanfanar postati mjesto u koje se dolazi i iz cijele Istre, kazao je Jurman.

Vec sljedeceg tjedna nastupaju pjesnik Drago Orlic te novinar kolumnist Glasa Istre Davor Šišovic.


Podijeli: Facebook Twiter