Ugodna ljetna vreva na porečkim ulicama

U cijeloj Hrvatskoj obrte je registriralo šest dadilja (N. LAZAREVIĆ)
U cijeloj Hrvatskoj obrte je registriralo šest dadilja (N. LAZAREVIĆ)

Sunčan dan, lagani povjetarac i temperatura od 29 Celzijevih stupnjeva izmamili su danas na porečke ulice velik broj turista koji su dan odlučili provesti u razgledavanju. Nestabilno vrijeme proteklog je vikenda konačno snizilo temperaturu zbog koje nisu baš svi odlučili otići na plažu, zbog čega su danas mnogi zadovoljno trljali ruke.

Gostiju je bilo posvuda danas oko podneva – u trgovinama, posebno u onima na čijim su izlozima vrištavim bojama bili istaknuti popusti od 50 do 70 posto, po štandovima, u pekarnicama, kafićima, restoranima, klupicama i parkovima. Mnogi su šetali, drugi razgledavali stari grad, treći ležali u hladu na travi, ili na glavnom trgu uz crkvu, ili su se pak osvježavali na brojnim terasama.

To nije bila ona neugodna gužva praćena općom nervozom kada je oblačno vrijeme i zbog koje svi pohrle u grad, već ugodna ljetna vreva koja je ispunila sve ulice, trgove i rivu. Ipak je ovaj tjedan u kojoj se slavi Velika Gospa dio godine kada je Šampion turizma tradicionalno pun kao šipak. (Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter