Ugodna jesen: Slijedi sunčan i topao tjedan

(Arhiva/GI)
(Arhiva/GI)

Iako je protekli kišni period presjekao visoke temperature koje su se nakon ljeta nastavile i u rujnu, i idućih dana bit će lijepo i sunčano, a temperature bi mogle porasti i do 27 stupnjeva. Barem tako pokazuju meteorološke karte. Prema sadašnjoj prognozi, cijeli sljedeći tjedan zadržat će se suho i stabilno, većinom sunčano i gotovo podjednako toplo vrijeme. Jutra bi mogla i dalje biti svježa, a ponegdje hladna i maglovita.

Prema podacima IstraMeta, Pula će cijeli idući tjedan imati sunčano vrijeme, a temperature bi tijekom dana mogle prelaziti 20 stupnjeva. I dok je tijekom vikenda subota bila malo svježija, nedjelja je bila pretežno sunčana s jutarnjom temperaturom zraka oko 16 stupnjeva i najvišom dnevnom od 21 stupnja. Sve do srijede dnevne će temperature rasti, a potom će se kretati do ugodnih 20-ak stupnjeva. Ovako lijepo vrijeme, barem gledajući sadašnju prognozu, trebalo bi potrajati sve do kraja mjeseca.

Na Triglavu toplije nego u Istri

IstraMet je na svojim stranicama donio i jednu zanimljivost. Zbog pritjecanja toplog zraka, u Istri su temperature zraka ujutro većinom bile između 6 stupnjeva u unutrašnjosti i 13 stupnjeva uz obalu, a malo toplije bilo je na području Opatije gdje je izmjereno 14 stupnjeva. Takve su temperature zraka primjerene dobu godine, ali na nešto višim nadmorskim visinama situacija je obrnuta. Naime, u 8 sati, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, na Zavižanu je izmjereno 13, a na Sljemenu čak 15 stupnjeva. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter