Ugodan izlet u dolinu Neretve

NAKON RIJEKE OPET NA TERENU - Renato Gojković (S. VRANČIĆ/ CROPIX)
NAKON RIJEKE OPET NA TERENU - Renato Gojković (S. VRANČIĆ/ CROPIX)

Jučer oko tri sata ujutro autobus s nogometašima Istre 1961 stigao je u Pulu. "Akcija Neretvanac" okončana je po planu, bez ikakvih kolateralnih žrtava, "zeleno-žuti" su izvukli vizu za osminu finala Kupa Hrvatske i sad se u miru mogu okrenuti novim prvenstvenim izazovima. Zbog zgusnutog rasporeda trener Goran Tomić bio je prisiljen kalkulirati sa sastavom i stoga je petoricu prvotimaca poštedio puta u Opuzen, no njihov izostanak nije utjecao na ishod dvoboja s vodećom momčadi Treće HNL jug. Oni koji su uskočili u momčad odradili su ono što je pred njih bilo postavljeno i nitko nije zakazao, pa tako ni stoperski dvojac Renato Gojković i Ivica Jurkić, kojima je ovo bila prva utakmica u sezoni što su je odradili s trojicom igrača u zadnjoj liniji.

- S obzirom da ja nisam igrao od utakmice s Rijekom, a Jurkić od one s Dinamom, mislim da to i nije tako loše izgledalo. Osobno, premda sam prvi put ove sezone igrao s trojicom igrača u zadnjoj liniji, puno sam se bolje osjećao nego kad smo bili četvorica. Zasluga je to dobrog rada na treninzima gdje dosta vježbamo ta pomicanja, znamo gdje tko treba stajati u svakom trenutku i znamo na svaki signal gdje se trebamo pomaknuti - istaknuo je po povratku u Pulu Renato Gojković.

Gojković je u formaciji u kojoj su "zeleno-žuti" istrčali u Opuzenu bio desni stoper, u sredini je zaigrao Georgiev te na taj način zadržao ovosezonski stopostotni učinak, dok je lijevo od njega bio Jurkić.

- Nije jednostavno igrati kad nemaš kontinuitet utakmica, jer onda ni samopouzdanje nije na nivou. Nemaš osjećaj koji bi imao da si standardan i da znaš to te čeka, a onda se automatski u tebe uvlači i određena nesigurnost te moraš više razmišljati o tome kako igrati, pogotovo u ovom sustavu u kojem neki od nas nisu odradili niti jednu utakmicu, ako ne računamo onu prijateljsku protiv Gorice. Realno, treba odigrati barem pet-šest utakmica da bi se igrač uklopio u neki sustav - mišljenje je Ivice Jurkića. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter