Ugljični monoksid kriv za smrt mladog para?

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Tragična smrt dvoje mladih u agroturizmu u mjestu Bačva, Patrika Blaška (27) i Lare Nikolić (22), koji su pronađeni mrtvi u sobi agroturizma Milena u mjestu Bačva kraj Višnjana u nedjelju oko 9.30 sati nakon što su subotnju večer i noć proveli na svadbi u sklopu agroturizma, kako neslužbeno saznajemo, jest trovanje ugljičnim monoksidom. Netom vjenčani par Z. S. i A. L. su u noći sa ponedjeljka na utorak avionom otišli na bračno putovanje.

Policija nije potvrdila informaciju o trovanju ugljičnim monoksidom, već su nam kazali da će točan uzrok smrti biti poznat nakon dobivenih nalaza toksikoloških i histoloških vještačenja, te da su policijski službenici u ponedjeljak, zajedno s djelatnicima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", proveli na mjestu događaja određene dokazne radnje, između ostalog i tehničko vještačenje dimovodnog sustava, no potrebno je pričekati nalaz vještačenja, stoji u priopćenju iz policije.

Iako je poznato da u sobi gdje je par spavao nema nikakvih plinskih ili drugih uređaja ili pak otvora na dimnjaku, koji bi mogli ispustiti monoksid, istražitelji su očito išli provjeravati dimovodnu cijev koja prolazi kroz zid sobe. Prema neslužbenim informacijama doznajemo da je ugljični monoksid u sobu mogao ući jedino kroz fuge, žbuku ili pukotine u zidu, a spavanje u prostoru u kojem se nakuplja ugljični monoksid, pogotovo ako nema otvorenih prozora, je kobno.

Htjeli smo razgovarati s mladencima, no od mladenkine none u Poreču doznajemo da je u noći s ponedjeljka na utorak zajedno sa suprugom otišla na put koji su već odavno planirali, a i u policiji im je rečeno da bolje da otputuju. Nona nam je ukratko opisala što su prolazili od nedjelje te koliko ih je to šokiralo.

- Bila sam na svadbi gdje nas je bilo oko 20-ak. Kući sam otišla, zajedno sa suprugom, oko 23 sata, ipak, mi smo stariji ljudi. Za tragediju smo čuli u nedjelju popodne i sledili smo se. Nitko nije niti pomislio da bi se tako nešto moglo dogoditi. Bilo nam je lijepo na svadbi, svi smo bili veselo društvo. Od nedjelje su oboje u velikom šoku, a ove dane se nije moglo niti jesti, spavati i kuhati zbog toga. Ne znam što bi vam više rekla osim da smo u svi u šoku, kazala nam je nona. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter