Uginula hobotnica Paul

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hobotnica Paul, jedna od najvecih zvijezda Svjetskog prvenstva, uginula je u svom akvariju, javljaju iz Sea Lifea. "Morski prorok" kako su ga neki zvali, tocno je predvidio ishod 8 utakmica Svjetskog prvenstva ove godine te je stekao veliku popularnost diljem svijeta.

"Menadžment i osoblje Oberhausen Sea Life Aquariuma bilo je shrvano kada je jutros našlo mrtvog Paula", piše u službenom priopcenju Sea Lifea. Akvarij je najavio da ce podici spomenik "vidovitoj hobotnici" koja je za vrijeme Svjetskog prvenstva imala više naslovnica od Waynea Rooneya i Lionela Messija. "Paul je uveseljavao ljude sa svih kontinenata sa svojih sedam tocnih predvidanja za utakmice njemacke nacionalne momcadi te tocnim predvidanjem za finale", rekao je generalni upravitelj akvarija, Stefan Porwoll.



"Bio nam je svima blizak i jako ce nam nedostajati. Umro je mirno u noci, prirodnom smrcu. Utješna je misao da je imao lijep život s nama i najbolju mogucu njegu koju mu je pružio predani tim ljudi", kaže Stefan. Iako su neki Nijemci, razocarani predvidanjima za svoju reprezentaciju, rekli da ce ga složiti na salatu, u Sea Lifeu su rekli da ce Paul biti kremiran.

Paul je bio toliko popularan da su televizije diljem svijeta uživo prenosile kako je u svom akvariju birao izmedu dvije kutije s nacionalnim zastavama i tako predvidao pobjednike nogometnih susreta. Postao je medunarodna nogometna maskota, a cak se ukljucio u englesku kampanju za dobivanje domacinstva Svjetskog prvenstva u nogometu 2018. godine. Uz to je sklopio i nekoliko marketinških ugovora, a trebao se pojaviti i u filmu. Paul je bio podrijetlom Englez, ali je dvije godine boravio u vodenom parku Sea Life.


Podijeli: Facebook Twiter