Ugašena su svjetla 57. FIF-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Završna vecer 57. Festivala igranog filma u Puli ponovo je privukla veliki broj filmoljubaca u Arenu koji su došli podariti aplauze i odati pocast ovogodišnjim laureatima festivala. Najviše Zlatnih Arena, cak sedam, pripalo je filmu "Neka ostane medu nama" Rajka Grlica, dok je nagradu publike Zlatna vrata Pule osvojio film "Sedamdeset i dva dana" Danila Šerbedžije. Grlicev "Neka ostane medu nama" je osvojio i Veliku Zlatnu Arenu kao najbolji film koja je urucena producentu filma Ivanu Alexanderu Noli.

Glumci, redatelji, scenaristi, montažeri, kostimografi i svi ostali filmski umjetnici penjali su se na pozornicu gdje im je urucena nagrada, a publika je svakom od njih pljeskom dala do znanja da su ju i zaslužili. Nagradivani su se kratkim govorima zahvalili na primljenom priznanju.



No publika je u Arenu došla u velikom broju i zbog projekcije animiranog filma "Kako je Gru ukrao mjesec". Vec je postalo tradicionalno da se filmski festival zatvara jednim animiranim uratkom, no ove su godine filmofili imali još jednu filmsku poslasticu, a to je "Slika Doriana Graya" legendarnog redatelja Alena Parkera.

Ovogodišnje je festivalsko izdanje prošlo bez ikakvih skandala, a odgodena je samo projekcija filma "Svi na Woodstock" koju je publika mogla pogledati u Istarskom narodnom kazalištu.


Podijeli: Facebook Twiter