Ugašena kamera Mirsada Piralica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snimatelj TV Istre Mirsad Piralic preminuo je u srijedu u 44. godini nakon teške bolesti. Rodio se u Puli 9. svibnja 1967., a snimanjem se profesionalno poceo baviti na Nezavisnoj istarskoj televiziji od 1998. Iako po zanimanju strojarski tehnicar, djecacku ljubav prema objektivu fotoaparata nadogradio je onom prema kameri.

Snimao je dogadaje za informativni program, reportaže i druge emisije, a poslije se bavio i montažom. Uz radne zadatke uvijek je pronalazio vremena i za svoju dušu. U njegovoj je radionici nastalo više od osamdeset promotivnih filmova na kojima su zabilježene brojne hrvatske prirodne ljepote. Na televiziji je producirao seriju emisija o sportašima individualcima. Okušao se i kao glavni, studijski i terenski snimatelj u nekoliko projekata nacionalnih televizija.

Od 2009. godine zbog bolesti je bio prisiljen ostaviti se kamere te se vraca prvoj simpatiji - fotoaparatu. Najprije su to bili tek motivi uhvaceni u svom prirodnom obliku, a kasnije nastaju neobicne fotomontaže. Vec godinu dana kasnije imao je dvije samostalne izložbe, prvu u prirodnom ambijentu Pecine kod Krasa Grdoselskog, a drugu u Premanturi.

Pokop Mirsada Piralica bit ce u petak, 20. sijecnja, u 14 sati na pulskom gradskom groblju. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter