Ugašena internetska stranica Ladonje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ceka li udrugu Ladonja ista sudbina kao i istoimenu stranku koja je, nakon debakla na lokalnim izborima, prestala postojati polovicom lipnja? Pitanje se samo namece zbog gašenja njihove internetske stranice.

Na njoj su, inace, objavljivali obavijesti o svojim aktivnostima, a odnedavno na njoj više nema nicega. Ivo Uccio Miletic, tajnik bivše stranke, kaže da mu je to cudno i da ce provjeriti o cemu se radi kad bude u mogucnosti. On je, nakon gašenja stranke, za naš list ustvrdio da ce udruga nastaviti funkcionirati.

"Sve što je dosad bilo u vlasništvu stranke prelazi u vlasništvo udruge. Ona ostaje i dalje raditi. Vijecnici koji su izabrani s Ladonjine liste nastavit ce funkcionirati kao nezavisni", tvrdio je tada Miletic. Tom nam je prilikom kazao i da ce se vodstvo Ladonje još jednom sastati u rujnu.

Nešto više pokušali smo doznati i od drugih clanova Ladonje, ali svi su nam bili nedostupni. Zasad možemo tek nagadati da je problem financijske naravi i da Ladonja možda nije platila zakupljenu domenu, što Miletic demantira.

Doduše, udruga ovog ljeta uopce nije bila aktivna, barem o tome nije obavještavala medije, pa gašenje internetske stranice vjerojatno za njih i ne predstavlja problem koji bi trebalo hitno riješiti.

Pitanje je, medutim, oznacava li ovo pocetak gašenja udruge koju je osnovao Plinio Cuccurin, a cije je pismo, koje je napisao kao njen predsjednik, do samog kraja bilo istaknuto na stranicama Ladonje. Valja napomenuti i da je, osim te stranice, ugašena i ona stranacka, ali to je bilo ocekivano. (B. ŽIŽOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter