UEFA traži izbacivanje U-21 reprezentacije Srbije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Disciplinski inspektor Europske nogometne federacije (UEFA) Jean-Samuel Leuba zatražio je u žalbi Komisiji UEFA-e izbacivanje U-21 reprezentacije Srbije iz idućeg natjecateljskog ciklusa, objavio je Nogometni savez Srbije. Leuba je uložio žalbu na UEFA-inu kaznu za izgrede nakon uzvratne utakmice Srbije i Engleske u kvalifikacijama za U-21 Europsko prvenstvo igrane u Kruševcu 13. listopada prošle godine.

UEFA je kaznila srbijansku U-21 reprezentaciju igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama, a srbijanski nogometni savez s 80.000 eura zbog rasističkih ispada navijača i tučnjave igrača nakon ogleda u kojem je Engleska pobijedila 1:0 i plasirala se na EP. UEFA je kaznila i mladog srpskog reprezentativca Gorana Čaušića s četiri utakmice neigranja u reprezentaciji, jednu utakmicu manje dobili su napadači Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić, a dvije utakmice suspenzije zaradio je vezni igrač Nikola Ninković.

Mnogo oštrije kazne zaradili su kondicijski trener Andrej Milutinović koji je dobio kaznu od dvije godine zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu, od kojih je druga godina uvjetno, a pomoćni trener Predrag Katić suspendiran je na dvije godine, pri čemu je posljednjih šest mjeseci kazne uvjetno.

Leuba je u svojoj žalbi osim izbacivanja srbijanske U-21 reprezentacije iz kvalifikacija za iduće natjecanje, zatražio i novčanu kaznu od 200.000 eura, kao i suspenziju za kondicijskog trenera Milutinovića na pet godina. Inspektor UEFA-e je zatražio i da se Ninković suspendira na tri utakmice.

"Razočarani smo, jer nismo očekivali kako će Leuba korigirati i ispraviti svoj prvotni stav o kaznama," kazao je glavni tajnik Nogometnog saveza Srbije Zoran Laković, te poručio da će tražiti suočavanje s inspektorom UEFA-e, službenim osobama na spornoj utakmici u Kruševcu, te prisustvovanje sjednici Komisije UEFA-e. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter