UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

UEFA je objavila kako je pokrenut disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog dogadaja tijekom susreta 2. kola skupine C na EURU protiv Italije igranom u cetvrtak u Poznanju (1:1).

"UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog paljenja baklji i njihova bacanja na teren, te zbog nedolicnog ponašanja hrvatskih navijaca (rasistickih povika i rasistickih obilježja) tijekom utakmice protiv Italije", objavila je UEFA.

Nakon prve utakmice na Euru protiv Irske HNS je zbog bakljade hrvatskih navijaca vec kažnjen sa 25.000 eura.

Hrvatska je time postala prva zemlja protiv koje je pokrenut postupak zbog rasizma. Udruga Nogomet protiv rasizma u Europi (FARE), koja suraduje s UEFA-om, ima dva promatrace na svakoj utakmici. Nazocni na utakmici izmedu Hrvatske i Italije obznanili su da je izmedu 300 i 500 hrvatskih navijaca vrijedalo Marija Balotellija. (D. K./Novi list)

Priopcenje HNS-a

Hrvatski nogometni savez se ograduje od svih devijantnih ponašanja dijela navijaca tijekom završnog turnira UEFA EURO 2012 te iste osuduje.

Hrvatski nogometni savez, svi reprezentativci i clanovi strucnog stožera podržavaju sve aktivnosti Uefe u cilju pronalaženja pojedinaca koji svojim ponašanjem narušavaju ugled natjecanja bez obzira iz koje države dolazili. Hrvatski nogometni savez apelira na Uefu da hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja je svojim igrama, ponašanjem na terenu i van njega, godinama u svjetskom vrhu, ne kažnjava i ne dovodi u vezu s dijelom navijaca koji zapravo to ni nisu, vec je rijec o huliganima koje treba izolirati sa svih sportskih dogadanja.

Hrvatska je i na ovom prvenstvu pokazala kako ima sjajne, kulturne i odane navijace koji vole svoju reprezentaciju, poštuju sve druge reprezentacije i u duhu sporta i fair playa navijaju za svoju zemlju, stoji u priopcenju HNS-a.


Podijeli: Facebook Twiter