UEFA podupire HNS u borbi protiv rasizma i huligana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino izrazio je pozitivno mišljenje o dosadašnjim naporima Hrvatskog nogometnog saveza u borbi protiv rasizma i huliganstva na stadionima, objavljeno je u srijedu na internetskom portalu HNS-a nakon sastanka u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Na sastanku vodstva HNS-a s glavnim tajnikom UEFA-e istaknuto je da će HNS i hrvatski klubovi nastaviti činiti sve da bi poslali snažne poruke u borbi protiv svih oblika huliganstva, rasizma, nacionalizma i drugih protuzakonitih aktivnosti na stadionima.

"U tom kontekstu očekuje se učinkovita pomoć državnih institucija u odstranjivanju huligana, koji ne biraju metode u nanošenju štete hrvatskom nogometu u cjelini", kaže se u priopćenju koje je objavio HNS. U izaslanstvu Hrvatskog nogometnog saveza bili su predsjednik Davor Šuker i izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

Na sastanku su u otvorenom razgovoru dotaknute brojne teme, uglavnom vezane za sprječavanje nereda, nasilja, rasizma i drugih problema na hrvatskim stadionima zbog kojih Savez i hrvatski klubovi plaćaju brojne kazne, kao što je nedavna kazna zagrebačkom Dinamu, dodaju iz HNS-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter