UEFA otvorila disciplinski postupak protiv HNS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Europski nogometni savez (UEFA) i službeno je otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog nacističkog simbola na utakmici Hrvatske - Italije na Poljudu u petak, stoji na stranici UEFE.

U vrlo kratkom priopćenju navodi kako je disciplinski postupak pokrenut zbog rasističkog ponašanja, ali i zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih reprezentativaca koji su dobili jedan crveni i četiri žuta kartona. Odluku o kazni UEFA će donijeti najvjerojatnije 16. srpnja. Hrvatskom nogometnom savezu tako prijeti novi financijski udarac od UEFA-e, a reprezentaciji suspenzija ili čak oduzimanje bodova,budući da se radi o višestruko ponovljenom prekršaju. Utakmica na Poljudu igrana je bez gledatelja zbog prethodne kazne UEFE, a tijekom prvog poluvremena utakmice na južnom dijelu poljudskog travnjaka primjećen je višemetarski znak koji svojim izgledom podsjeća na nacistički znak kukasti križ.

U poluvremnu utakmice djelatnici stadiona su pokušali popraviti taj dio travnjaka i obrisati znak, koji je očito nastao nanošenjem kemikalija na travu. Uz Hrvatsku, UEFA je pokrenula i postupak protiv Nogometnog saveza BiH zbog rasističkog ponašanja, vrijeđanja izraelske nacionalne himne, te bacanja petardi i baklji na teren na utakmici BiH - Izrael u Zenici. Također, kazna očekuje i Sjeverne Irce i Rumunje zbog izgreda na kvalifikacijskoj utakmici u Belfastu. Irski navijači su bacali petarde i baklje u teren, a rumunjski isticali zabranjene simbole. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter