UEFA kaznila PAOK s tri utakmice bez gledatelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Europski nogometni savez (UEFA) kaznio je grčkog prvoligaša PAOK iz Soluna igranjem sljedeće tri domaće utakmice u eurokupovima bez nazočnosti gledatelja zbog nereda koji su se dogodili 23. kolovoza ove godine tijekom susreta 4. pretkola Europske lige između PAOK-a i Rapida iz Beča. PAOK je kažnjen i financijski sa 150.000 eura, te mu prijeti izbacivanje iz eurokupova u slučaju ponavljanja nereda u sljedeće tri godine.

Iz Rapida su objavili da su njihovi navijači napadnuti molotovljevim koktelima na stadionu Toumba u Solunu, dok se na videosnimci vidi kako su navijači oba kluba na svoje suparnike bacali zapaljive predmete, a u jednom je trenutku više desetaka navijača utrčalo i na travnjak.

"PAOK je kažnjen zbog neprimjerenog ponašanja navijača - utrčavanja na travnjak, bacanja zapaljivih sredstava - te nedovoljno dobre organizacije", objavila je UEFA.

Rapid je kažnjen igranjem jedne utakmice bez gledatelja, te sa 75. 000 eura. Inače, PAOK je utakmicu u Solunu dobio sa 2:1, ali je u uzvratu u Beču Rapid bio bolji sa 3:0. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter