UEFA: Antirasističke poruke na rukavima kapetana


Kapetani nogometnih momčadi koje igraju utakmice Lige prvaka i Europske lige ovaj će tjedan nositi trake s antirasističkim porukama u sklopu kampanje protiv diskriminacije, objavila je danas UEFA.

UEFA je dodala da podržava kampanju FARE-a, europske grupe kojoj je cilj iskorijeniti rasizam iz nogometa, te traži od kapetana da nose trake na rukavu s natpisom "Ujedinjeni protiv rasizma".

Često kritizirana da ne čini dosta u borbi protiv rasizma, UEFA je objavila i da će na ekranima na stadionima prije početka utakmica biti emitirani video-spotovi u trajanju od 30 sekundi, a igrači će na teren izaći u pratnji djece koja će nositi majice s natpisom "ujedinjeni protiv rasizma".

"UEFA je predana borbi protiv diskriminacije u nogometu i potičemo nogometne fanove da nam se priključe u poštivanju igrača, dužnosnike, suparnike i navijače suparničkih klubova i drugih nacionalisti, vjera, seksualne orijentacije i etničkog podrijetla", izjavio je predsjednik UEFA-e Michel Platini. "Gotovo deset godina surađujemo s mrežom FARE i nastavit ćemo da bi postigli ujedinjenost u nogometu."

Kritičari tvrde da će rasistički napadi prestati samo ako se UEFA odluči na oduzimanje bodova klubovima ili im zaprijeti izbacivanjem iz natjecanja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter