"Udžbenik" zdravstvenog odgoja za djecu katolika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na društvenim se mrežama nedavno pojavio zanimljiv "udžbenik" koji je ubrzo postao hit kod svih onih koji su imali prilike uživati u showu koji su nam nedavno pripremili Nepomireni.

Naime, u ovom se udžbeniku, koji je očito nastao kao šala na račun kršćanskog viđenja seksualnosti, daje niz praktičnih savjeta djeci roditelja katolika koji nisu željeli da im osnovnoškolci budu izloženi "pornografiji". Autori ovog udžbenika odmah u uvodu upozoravaju na cijeli niz nepravilnosti.

"Uvidom u udžbenike koji su na raspolaganju u svjetovnim školama, kršćanin, posebno katolik mora uvidjeti mnoge nesukladnosti. Pa tako postoje problemi s udžbenicima:

1. matematike (npr. tvrdnja da su 1+1+1=3 može biti točna, ali ne ako se radi o nauku o kršćanskom Bogu, a to nije uzeto u obzir),

2. biologije (ni u jednom udžbeniku nije spomenuta oplodnja po Duhu Svetom, magarci koji govore i sl.),

3. fizike ("teorijom" o zakonu gravitacije ne ostavlja se prostor za Istinu o ukazanju Djevice na oblačiću),

4. kemije (zanimljivo je da se ni jedan udžbenik kemije ne bavi transsupstancijacijom, najsvetijim procesom u kojem sudjeluje mnoštvo vjernika diljem svijeta) i slično, ali negdje moramo početi u ispravljanju svih ovih nepravilnosti."

Udžbenik tako nastavlja s poglavljima u kojima pokušava objasniti postanak, znanje i stid, veze i brakove, menstruaciju, preljub ili homoseksualnost, a potonje započinju riječima: "Ovo je jedna od onih iznimaka u kojima se zapovijed 'ne ubij', ne treba shvaćati doslovno".

Učenja Crkve također se jasno vide i u poglavlju "Kršćanski nauk o ženama kroz povijest" u kojem je "intelektualni defekt" žena sličan onima "u djece i mentalno bolesnih osoba". Naravno, tu je i besmrtna mudrost: "Žene su slabije otporne na seksualnu napast od muškaraca jer u ženama ima više vode pa lakše podlegnu seksualnim zadovoljstvima".

Modernom kršćanskom odgoju posvećeno je predzadnje poglavlje koje završava citatom kardinala Truhilloa: "Bolje je umrijeti nego koristiti kondom".

U zaključku stoji: "Treba napomenuti da ni sve vrste kontracepcije nisu 100 % sigurne, niti za sprječavanje neželjene trudnoće ni za zaštitu protiv spolno prenosivih bolesti.

Pozivajući se na autoritet Svetog Pisma i duge povijesti Crkve, moramo još jednom pozvati na spolnu čistoću prije braka i apstinenciju, s napomenom da ni to nije 100 % sigurna metoda zaštite od trudnoće… Amen".

Cijeli udžbenik možete pronaći ovdje. (B. L./Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter