Udžbenici i novac za djecu samohranog oca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ne skupi li još 1.500 kuna za stanarinu, nezaposleni samohrani otac dvoje djece Jasmin Terzic sutra ce morati iseliti iz podstanarskog stana u kojemu živi s dvoje malodobne djece - kceri koja pohada sedmi razred Osnovne škole Tone Peruška i sinom koji ide u Djecji vrtic Monte Zaro.

Nakon što je krajem srpnja ostao bez posla i spao na mizernih 299 kuna djecjeg doplatka, Terzic je financijsku pomoc sugradana, u iznosu od cetiri do pet tisuca kuna, ili posao kojim bi mogao uzdržavati djecu, odlucio potražiti i putem našeg lista. Napis je urodio plodom pa su Nove istarske knjižare Terzicevoj 13-godišnjoj kceri poklonile komplet udžbenika, a na racun mu je uplaceno i 1.500 kuna.

Terzic nam je jucer kazao da je njegova kcer preuzela udžbenike te je bio pun rijeci hvale za donaciju koja ce mu uvelike pomoci. Ipak, njegovoj muci tu nije kraj jer stanodavki duguje za podstanarstvo posljednja dva mjeseca.

- Imam novca za jednu stanarinu. Sutra moram platiti tri tisuce kuna za dvije stanarine da bi mi djeca imala krov nad glavom. Gazdarica je rekla da ne može više cekati. Trenutno ne vidim izlaz. Rekao sam kceri da cu ih morati poslati u dom, a ona kaže da to ne dolazi u obzir, da ne želi još i mene izgubiti, kazao je Terzic kojemu bi najviše od svega koristilo zaposlenje, a ovih dana, kako kaže, pomaže cistiti u Fažani da bi skupio još nešto novca.

Na humanoj gesti Novih istarskih knjižara i njezina direktora Antona Šegote zahvalili su se i djelatnici Osnovne škole Tone Peruška te ravnatelj Mario Petric.

Gradani koji žele pomoci Jasminu Terzicu mogu mu se javiti na broj mobitela 092 2399 297 ili financijsku pomoc uplatiti na njegov tekuci racun pri Raiffeisen banci 2484008-3201179107.


Podijeli: Facebook Twiter