Udružili se senzorni kušaci pršuta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U tinjanskoj konobi «Na kapeli» u nedjelju je osnovana Udruga senzornih analiticara pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda, prva takva u Hrvatskoj.

Udruga ce se baviti evaluacijom pršuta s ciljem poboljšanja kvalitete te promocijom autohtonog istarskog, ali i ostalih hrvatskih pršuta i suhomesnatih proizvoda. Za predsjednicu je izabrana dipl. ing. agr. Blanka Sincic Pulic, inace djelatnica Agencije za ruralni razvoj Istre, za potpredsjednicu Jelena ?ugum iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, dok je tinjanski nacelnik Mladen Rajko tajnik udruge.

Peteroclani upravni odbor cine Jasenka Kapuralin (AZRRI), Ivica Kos (Agronomski fakultet u Zagrebu), Milan Buršic (predsjednik Udruge proizvodaca istarskog pršuta), Feruco Smokovic (Institut za poljoprivredu i turizam u Porecu) i Ante Madir (Udruga proizvodaca dalmatinskog pršuta).

Osnivanju udruge je prethodila dodjela certifikata polaznicima trodnevnog tecaja senzornih analiticara za pršut i suhomesnate proizvode.


Podijeli: Facebook Twiter