Udruzi Sa(n)jam knjige odbijena odgoda ovrhe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Općinski sud u Puli u ekspresnom je roku, samo jednom danu odbio odgodu ovrhe koju je zatražila udruga Sa(n)jam knjige u Istri.

Odgoda je, podsjetimo, zatražena vezano uz prvostupanjsko rješenje o ovrsi Općinskog suda u Puli od 6. prosinca u kojem se udruzi nalaže da održi i organizira dodjelu nagrade Kiklop u kategoriji "Hit godine" za 2008. u Domu hrvatskih branitelja na kojoj autorici knjige "Gola istina" Nives Celzijus i izdavaču knjige Premier Media mora dodijeliti i ravnopravno uručiti skulpturu "Kiklop" i diplomu.

Premier Media, izdavač Nives Celzijus, poslao je svim medijima faksimil najnovijeg sudskog rješenja. Uz to, Premier Media u svom dopisu zaključuje da "sajmu knjiga slijedi ovrha u iznosu od 50 tisuća kuna, a Magdaleni Vodopiji u iznosu od 5 tisuća kuna ukoliko Nives Celzijus ne dodijele Kiklopa do nedjelje 15. prosinca".

S njima se ne slažu u Udruzi Sa(n)jam knjige u Istri koji su tijekom dana također poslali priopćenje u kojem navode da su rješenje o ovrsi Općinskog suda u Puli, kojim se nalaže uručenje nagrade Kiklop za 2008. Nives Celzijus i Premijer Mediji u Domu hrvatskih branitelja, zaprimili u srijedu 11 prosinca.

"Zadani rok izvršenja presude je osam dana. Slijedom toga, a suprotno objavama u nekim medijima, rok za izvršenje i za žalbu je 19. prosinca. Udruga Sa(n)jam knjige u Istri će, kao i dosad, poštovati presudu suda, a o cjelokupnom slučaju, kao ni dosad, nećemo davati izjave", piše u dopisu udruge.

Potvrdu datuma tražili smo i od Rudolfa Frančule, odvjetnika koji zastupa udrugu Sa(n)jam knjige u Istri, no nije bio dostupan na mobitelu. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter