Udruzi Institut novi prostori za rad s ovisnicima

(Snimio Neven LAZAREVIĆ)
(Snimio Neven LAZAREVIĆ)

Udruga Institut zatražila je od Grada Pule da im se da zamjenski prostor, jer je postojeći koji imaju u Laginjinoj ulici na broju 4, u lipnju prodan trgovačkom društvu ABG - Agent. Stoga je gradonačelnik donio odluku da im se dozvoli korištenje dva manja prostora, i to dvoetažni prostor u prizemlju zgrade na adresi Dobricheva 32, te prostor u prizemlju zgrade na adresi Zadarska 10.

Na donjoj etaži prostora na adresi Dobricheva predviđen je ured za zaposlenike i arhiva udruge, dok je na gornjoj etaži predviđeno savjetovalište za djecu i učenike u sklopu programa prevencije, savjetovalište za HIV/AIDS i HCV oboljele, kao i članove njihovih obitelji, savjetovalište za roditelje ovisnika te grupe samopomoći za apstinente i osobe u poslijepenalnom tretmanu.

U prostoru na adresi Zadarska 10 predviđeno je otvaranje dnevnog centra za ovisnike u kojem bi se obavljala distribucija sterilnog pribora, testiranje na HIV/AIDS za intravenske korisnike droga te preuzimanje i deponiranje infektivnog otpada. Nadalje, u dnevnom centru predviđeno je održavanje edukativnih radionica i predavanja, savjetovanje i poticanje ovisnika na uključivanje u programe rehabilitacija, kao i suradnja sa stručnim suradnicima, a osim toga korisnicima bi u prostoru dnevnog centra bilo omogućeno pranje i sušenje odjeće, te održavanje osobne higijene, posebice onima koji žive u napuštenim objektima. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter