Udruzi Gea donirano 15 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Preuredenu pulsku poslovnicu Zagrebacke banke u Laginjinoj ulici svecano je otvorila clanica Uprave Daniela Roguljic Novak, koja je tom prilikom urucila predsjednici Kluba žena lijecenih od karcinoma dojke Gea, Ljiljani Vojnic, novcanu donaciju u iznosu od 15 tisuca kuna.

- Donacija je došla u prave ruke, jer je broj oboljelih žena iz dana u dan sve veci, a uz to rak dojke sve cešce dobivaju mlade osobe. U udruzi se bavimo prevencijom putem predavanja, edukacija o samopregledu i savjetovališta te pružanja pomoci nakon operacije, kazala je Vojnic.

Osim Gee, donacije su dobili i pulska Opca bolnica te Osnovna škola Vidikovac, kojima je Zagrebacka banka za unaprjedenje njihova rada poklonila informaticku opremu.

- U Puli smo od 1979. godine, a u Istri nešto duže. U sklopu preuredenja, poslovnicu smo prilagodili osobama s invaliditetom, pa tako i onim slijepim te nagluhim, rekla je Roguljic Novak.

Mnogobrojne prisutne pozdravio je i gradonacelnik Boris Miletic, koji se osvrnuo na projekte u kojima je Zagrebacka banka partner ili sponzor. "U redu je da oni koji ostvaruju dobit jedan njezin dio vrate zajednici", zakljucio je gradonacelnik.

Svecano otvorenje svojim su nastupom uljepšale mlade pjevacice Zbora Zaro XL, koje su pod ravnanjem Linde Milani otpjevale "Odu radosti" i "Amazing Grace". (I. N. T.)

 


Podijeli: Facebook Twiter