Udruzi cerebralne paralize nužan terapijski bazen

Treneri se educiraju za plivanje po Halliwickovom konceptu (D. ŠTIFANIĆ)
Treneri se educiraju za plivanje po Halliwickovom konceptu (D. ŠTIFANIĆ)

Prije devet godina osnovana Udruga cerebralne paralize Istarske županije trenutno okuplja 50 članova, većinom iz Pule, ali i drugih istarskih gradova. Riječ je o udruzi roditelja koja svojim aktivnostima nastoji poboljšati kvalitetu života djeci s cerebralnom paralizom.

O članovima i aktivnostima udruge razgovarali smo s njenom predsjednicom Lorenom Lazarić-Stefanović, koja je na ovoj funkciji od prošle godine.

- Članovi naše udruge su uglavnom djeca, ali dob nije ograničavajući faktor. Jedna od naših glavnih aktivnosti je plivanje u bazenu, koje organiziramo za djecu i mlade od tri do 25 godina starosti. Plivanje im omogućavamo konstantno od 2007. godine; zimi je to u bazenu poliklinike Peharec, a ljeti u moru, uglavnom u Medulinu, Pješčanoj Uvali, na Mornaru.

Na plivanje redovno dolazi 20-ak djece, a osim iz Pule, tu su i ona iz udaljenijih mjesta, ispričala nam je Lazarić-Stefanović.

Istaknula je da im je nužno potreban terapijski bazen. Uvjet koji takav bazen mora imati ispunjavati jest da temperatura vode bude oko 30 stupnjeva Celzija.

Jedan od prioriteta Udruge je i prikupljanje sredstava za edukaciju troje i doedukaciju dvoje trenera plivanja po Halliwickovom konceptu. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter