Udruge umirovljenika novi partneri Vlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Godinu nakon što je HSU napustio vladajucu koaliciju te dva dana nakon što je i službeno postao clanom oporbene Kukuriku koalicije, premijerka Jadranka Kosor u Vladine partnere za razgovor o umirovljenickim problemima promovirala je umirovljenicku udrugu - Maticu umirovljenika - te Stranku umirovljenika (SU) ciji je najveci politicki uspjeh do sada osvajanje tri vijecnicka mjesta u skupštini Zagrebacke županije gdje koalira s HDZ-om.

Ovi "predstavnici umirovljenika" - Josip Vincek, predsjednik Matice, te Lazar Grujic, predsjednik SU-a - na razgovorima u Banskim dvorima u utorak "dali su punu potporu programu gospodarskog oporavka kao i provedbi svih zacrtanih mjera", priopcila je Vlada.

Vincek i Grujic objasnili su da su na razgovor došli jer je svojim izlaskom iz vladajuce koalicije HSU prekinuo dijalog Vlade i umirovljenika pa su umirovljenici ostali "bez pravih informacija" i bez zastupnika njihovih interesa.

- Došli smo zbog zabrinutosti oko isplate mirovina, ali premijerka nas je uvjerila da ce se mirovine redovito isplacivati te da se priprema i ovogodišnja isplata duga umirovljenicima, kazao je Grujic.

Istaknuo je da se nije razgovaralo o koaliciji HDZ-a i bloka "Umirovljenici zajedno" kojem je on na celu i koji okuplja šest neparlamentarnih umirovljenickih stranaka. U Vladinom priopcenju stoji da je premijerka Kosor s Vincekom i Grujicem razgovarala i o nužnoj reformi mirovinskog sustava te o smanjenju broja jedinica lokalne samouprave.

- Ovo je ocito Vladin odgovor na naš ulazak u koaliciju lijevog centra. Vlada time želi hiniti da postoji dijalog s umirovljenickim korpusom, no izbor joj je loš jer je za svoje "partnere" izabrala stranku koja je puna otpadnika iz HSU-a. Rijec je o niskom politickom udarcu koji je, uz to, i besmislen, komentirao je Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a.


Podijeli: Facebook Twiter