Udruge moraju prijaviti projekte do 20. siječnja 2018.

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Na temelju odluke o raspisivanju javnog poziva i načinu raspodjele raspoloživih sredstava iz proračuna Grada Pule za iduću 2018. godinu namijenjenih financiranju programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Pule, Grad Pula raspisao je javni poziv udrugama koje djeluju na području grada.

Udruge s područja grada

Grad Pula je, naime, pozvao udruge koje su programski usmjerene na rad u područjima naznačenim u javnom pozivu da se prijave za financijsku podršku programima, projektima, manifestacijama i aktivnostima koji doprinose razvoju prioritetnih područja i to iz zaštite okoliša, zdravstva i socijalne skrbi, veterinarstva, kulture, potom programi/projekti, odnosno manifestacije/aktivnosti nacionalnih zajednica i manjina, vjerskih zajednica, udruga proizašlih iz rata, sindikalnih organizacija te potpore malih vrijednosti - poljoprivreda i ruralni razvoj, malo gospodarstvo - sajmovi i manifestacije.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave Javnog poziva za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge na području grada Pule, odnosno do 20. siječnja 2018. godine.

Kraći rok za prioritetna područja

Rok za podnošenje prijava za pojedina prioritetna područja je do 31. prosinca 2018. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih proračunskih sredstava za tu namjenu.

Tekst Javnog poziva za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Pule za 2018. godinu i ostala popratna dokumentacija objavljeni su na službenim stranicama Grada Pule www.pula.hr u rubrici "Rad gradske uprave/Natječaji i nadmetanja http://www.pula.hr/hr/rad-gradske-uprave/natjecaji-i-nadmetanja".

Dostava izvješća za 2017. do kraja siječnja

Proračunski korisnici za čije su programe/projekte u 2017. godini osigurana sredstva u Proračunu Grada Pule za 2017. godinu imaju rok za dostavu izvješća o ostvarivanju programa i financijskog izvješća o namjenskom utrošku sredstava iz Proračuna Grada Pule za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine najkasnije do srijede 31. siječnja 2018. godine.

Obrazac za opisno izvješće o ostvarivanju programa i financijsko izvješće o namjenskom utrošku sredstava objavljen na stranici Grada Pule pod "Upravni odjeli i službe/Upravni odjel za kulturu/Dokumenti i izvješća". Obrasci se mogu preuzeti i na adresi Sergijevaca 2/2. Obrazac GODIZV2017 mora biti ovjeren pečatom i potpisom odgovorne osobe. Ispunjeni obrazac s prilozima dostavlja se nadležnom Upravnom odjelu (predati u Pisarnicu Grada Pule) te u elektronskom obliku na e-mail adresu [email protected].

Prema Pravilnika o fiskalnoj odgovornosti,upravna tijela Grada Pule dužna su pratiti i kontrolirati namjensko trošenje donacija, pomoći, subvencija i drugih transfera. Korisnici koji ne dostave godišnje izvješće na propisanom obrascu u propisanom roku, te ako izvješće ne sadrži dokumentaciju kojom se trošak opravdava, dužni su u roku od osam dana od dana proteka roka za predaju izvješća izvršiti povrat uplaćenih sredstava u proračun Grada Pule. Korisnici koji ne dostave izvješće u propisanom roku i oni za koje se utvrdi nenamjensko trošenje sredstava gube pravo korištenja sredstava Grada Pule u narednom periodu od pet proračunskih godina.

Dodatne informacije mogu se dobiti u uredovno vrijeme Upravnog odjela za kulturu Grada Pule radnim danom od 8 do 15.30 sati, na telefone 371 911, 371 913 ili na e-mail [email protected]. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter