Udruge mladih se umrežuju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koalicija za Vijece mladih Istarske županije objavila je javni poziv svim organizacijama ciji rad ukljucuje mlade da se pridruže Osnivackoj skupštini Vijeca mladih, izvijestili su na konferenciji za novinare predstavnici udruga koje su dosad pristupile koaliciji. Ona trenutno djeluje kao neformalna inicijativa i okuplja 14 udruga.

Vijece mladih bit ce nevladina i neprofitna mreža udruga i organizacija za mlade koja ce promicati njihove interese kod tijela lokalne samouprave te razvijati lokalne politike za mlade.

- Ustanovili smo da mladi nisu organizirani i da ne postoji organizacija na nivou Županije koja se njima bavi, kazao je Goran Blaževic iz umaške udruge Fobija dodavši i da su izradili manifest o zajednickom djelovanju i prijedlog statuta.

Clanovi Vijeca mladih mogu biti samo registrirane udruge, dok mu ostali, poput politickih podmladaka, ucenickih vijeca, savjeta mladih, mogu biti pridružene organizacije i s Vijecem imati partnerski odnos. Vijecu ce, smatra Ana Preveden iz Udruge Zum, legitimitet dati brojnost organizacija mladih, njihova raznolikost i strucnost u raznim podrucjima.

Svaka organizacija koja želi sudjelovati na osnivackoj skupštini treba do 10. svibnja predati svu potrebnu dokumentaciju i obrasce na adresu Udruge ZUM, Kandlerova 10, u Puli. Prijedlog statuta, upute za pristupanje, potrebne obrasce i popis dokumentacije mogu se pronaci na webu www.mladipula.org. Osnivacka skupština održat ce se u Humu, 29. svibnja.


Podijeli: Facebook Twiter