Udruge koje brinu o životinjama pred kolapsom


Dvije udruge za zaštitu životinja "Ruka šapi" i "Snoopy" su pred kolapsom. Napuštenih i bolesnih životinja je sve više, štenci i mačići napuštaju se u kantama i kutijama na plus 30 stupnjeva, ostavljaju u šumama i bacaju u kontejnere, a udruge ih svim silama pokušavaju spasiti i zbrinuti. Ljudskoj okrutnosti ovoga ljeta ponovo se ne nazire kraj, a Pula i dalje nema službeni azil.

Psi koji okrutnom sudbinom završe u azilu veterinarske stanice na Kaštijunu osuđeni su na smrt nakon što prođe 60 dana

- Da ne kompliciramo, stvari stoje ovako: preko 60 životinja je trenutno na našoj skrbi, mačića, štenaca, odraslih pasa i mačaka, a to je otprilike naš limit. Svakodnevno dobivamo dojavu o novim ostavljenim mačićima i psićima koje ljudi ne žele ni vidjeti ni čuti, pojašnjava Sanja Čubrilo, predsjednica Udruge dodajući da im nedostaje svega - od lijekova, hrane, pa do privremenih udomitelja i volontera koji bi o njima skrbili.

Udruga provodi i projekt "Uhvati-steriliziraj-vrati" u sklopu kojeg je sterilizirano 30-ak mačaka, a financira ga Grad Pula s iznosom od 1.500 kuna mjesečno.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći novčanu donaciju za hranu, pokrivanje veterinarskih troškova možete uplatiti na račun: IBAN: HR3524840081105307250, SWIFT CODE: RZBHHR2X. Ako želite donirati hranu, sredstva protiv nametnika, dekice, jastuke, povodce  ili pak želite volontirati ili postati privremeni udomitelj možete se javiti na broj 099/ 6708 275 ili udrugu kontaktirati preko Facebooka.

Udruga "Snoopy" trenutno na utvrdi Kaštijun skrbi za 60-ak pasa, a broj se mijenja iz dana u dan jer napuštenih pasa je sve više, doznajemo od Nevene Lukić, članice "Snoopyja". I oni se, navodi, financiraju od donacija čime pokušavaju pokriti veterinarske troškove, hranu i ostale izdatke kojih uvijek ima. Žiro račun udruge otvoren je za donacije kod OTP banke - IBAN HR7924070001100133928. Svaka im je pomoć dobrodošla: hrana, uplata na račun, deke, plahte, ogrlice, zdjelice... Također se može pomoći i volontiranjem, a svi zainteresirani mogu se javiti na broj 092/314 1053, vele iz udruge. 

Imate li mogućnosti, vremena i volje možete udomiti neku od životinja koje donosimo u nastavku.

Maša je odrasla na smetlištu po kiši, suncu, hladnoći. Nije znala za bolje dok je udruga nije preuzela. Staložena je i slaže se sa svima.

Linda je nađena sa štencima u blizini Loborike gdje je iskopala rupu u zemlji da zaštiti svoje mlade. Plaha je divna i minijaturna. Kontakt broj je 091-955-1132.

Rozy i Tottica su dvije mačkice pronađene u kutiji. Tu su i psići pronađeni u Šijani - petero braće i sestara, starih dva mjeseca. Bit će manjeg rasta, na slici se nalazi Dona. Kontakt je 092-314-1053.

(B. PETROVIĆ)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter