Udruge iz Rojca traže poništenje natjecaja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Inicijativa za osnivanje saveza udruga Rojc odaslala je otvoreno pismo pulskom gradonacelniku Borisu Mileticu i resornom procelniku Eriku Lukšicu u kojem iskazuje negodovanje zbog, kako navodi, preusko definiranih uvjeta natjecaja za nedavno raspisani gradski natjecaj za radno mjesto viši referent za razvoj civilnog društva i gradske manifestacije. Traženi uvjeti, kako tvrde, ne proizlaze iz stvarnih potreba radnog mjesta, vec iz životopisa favoriziranog kandidata.

Podsjetimo, na navedenom radnom mjestu posljednje tri godine vec radi Moris Žikovic koji je krajem 2008. ugovorom o djelu zamijenio Eros Cakica kao koordinator Centra gradskih udruga Rojc.

"Buducnost Rojca u velikoj mjeri ovisi upravo o osobi koja ce biti zaposlena na ovom radnom mjestu te nam je u interesu da to bude što kvalificiranija i kompetentnija osoba, s jasnom vizijom buducnosti Centra i operativnim znanjima u programskom (ne samo kulturnom!) menadžmentu", navode u pismu.

Uz žaljenje konstatiraju da Radna grupa za koordinaciju CGU Rojc, kao tijelo koje je Grad ovlastio da se bavi temama od interesa za razvoj Rojca, nije konzultirana u pripremi ovog natjecaja.

"Iskustvo raznovrsnih udruga u Rojcu, koje nisu samo udruge u podrucju kulture, nalaže da za radno mjesto višeg referenta za razvoj civilnog društva i gradskih manifestacija nipošto ne treba tako usko definirana struka kulturnog menadžera i tako usko definirani certifikat za ECDL. Od formalnog obrazovanja bilo koji fakultet društvenog ili humanistickog smjera itekako je dovoljan, kao i poznavanje rada na racunalu. Primijetili smo da nedostaje znanje engleskog jezika, no, važnije od svega je poznavanje rada udruga civilnog društva te vizije i ideje razvoja ovog društvenog centra, kao i iskustvo u koordinaciji... Stoga zahtijevamo da se ovaj namješteni natjecaj poništi i objavi novi s uvjetima koji odgovaraju stvarnim potrebama razvoja civilnog društva u našem gradu i na kojem bi se u regularnom natjecanju zaposlila najkvalificiranija osoba", rijeci su kojima završava pismo. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter