Udrugama civilnog društva više od 680 tisuća kuna

Vladimir Putin (Reuters)
Vladimir Putin (Reuters)

Na temelju javnog natječaja za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge neprofitne organizacije na području Općine Ližnjan za 2017. godinu, objavljenom u travnju ove godine dana, izabrani su korisnici koji će za svoj rad dobiti ukupno 680.500 kuna iz općinskog proračuna. Riječ je o projektima i manifestacijama u prioritetnim područjima kultura, sport, socijalna skrb i zdravstvena njega i razvoj civilnog društva.

Općina pomaže razvoju sporta

Iz proračuna Općine Ližnjan u 2017. godini najviše novca u području kulture će dobiti Kulturnoumjetničko društvo "Kuje", za čije će djelovanje po izrađenom planu aktivnosti biti isplaćeno 35 tisuća kuna. Knjižnica i književno svratište Zvona i nari će dobiti deset, a Društvo za podvodna istraživanja Mina iz Pule osam tisuća kuna.

Najviše sredstava na području sporta ide Nogometnom klubu Ližnjan, kojem će za natjecanje u 1. županijskoj ligi te ligama juniora, pionira i veterana biti doznačeno 228 tisuća kuna. Nogometnim klubovima Muntić i Šišan ide po 81 tisuća, a Boćarskom klubu Valtura 47 tisuća općinskih kuna. Na popisu su i Boćarski klub osoba s invaliditetom Istarske županije "Istrijana" (pet tisuća kuna), Sportsko ribolovna udruga "Marlera" (14 tisuća kuna) te Sportsko rekreacijski klub Puls (9.500 kuna).

Na području Socijalne skrbi i zdravstvene njege najviše će sredstava dobiti Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pula -24 tisuće kuna, a slijedi Ustanova za zdravstvenu njegu u kući "Zlatne ruke", koja će iz općinskog proračuna dobiti 17.300 kuna. Sigurna kuća Istra dobit će 4.500, Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije 3.200, Društvo distrofičara Istre devet tisuća, Udruga slijepih Istarske županije pet tisuća.

Javni novac za udruge invalida

Društvo multiple skleroze Istarske županije dobit će šest tisuća kuna iz ližnjanskog proračuna, Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju sedam tisuća, Udruga cerebralne paralize 12 tisuća, a Udruga civilnih invalida - Inkluzija Pula dvije tisuće kuna.

Na području razvoja civilnog društva najviše sredstava, odnosno 14 tisuća kuna ide za vinkuransku Udrugu Pet Therapy Indeficienter, dok će SUH - Podružnica Pula, ogranak "Muntić-Valtura", dobiti šest tisuća kuna. Udruga Logos Media i Klub studenata "Istarski klub" dobit će po četiri tisuće kuna, a Udruga civilnih invalida rata tisuću kuna.

Za manifestaciju 9. smotra djevičanskih maslinovih ulja Općine Ližnjan "Agro-mladica" će dobiti 16 tisuća kuna, a istoj će udruzi na račun sjesti još 27 tisuća kuna za organizaciju i sudjelovanje na brojnim smotrama i edukacijskim radionicama. (L. SLIJEPČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter